Френският министър на отбраната Себастиан Льокорню изрази възмущението си от най-новия

...
Френският министър на отбраната Себастиан Льокорню изрази възмущението си от най-новия
Коментари Харесай

Париж се обиди на ``Черната пантера``

Френският министър на отбраната Себастиан Льокорню изрази възмущението си от най-новия филм на ``Дисни`` " Черната пантера ", като упрекна основателите на лентата във " подправено и подвеждащо показване " на френските войски.

Сюжетът на ``Черната пантера: Уаканда завинаги`` включва западни страни, измежду тях и Франция, които се пробват да откраднат ресурсите на измислената високотехнологична африканска страна Уаканда. Сцена от кино лентата демонстрира наемници, работещи по френски указания, които се опитват да ограбят минерални запаси от Уаканда.

Льокорню уточни, че наемниците от кино лентата са облечени в униформите на действителните френски сили от задачата " Бархан " в Мали, където войските на Париж се биха с ислямските екстремисти по искане на държавното управление на Мали от 2013 година до изтеглянето им през август. 

``Категорично съдя това подвеждащо и лъжливо показване на нашите въоръжени сили``, написа Лекорню в Туитър. ``Мисля за и приписвам респект на 58-те френски бойци, които починаха, защитавайки Мали по нейно искане против ислямистки терористични групи``, написа министърърт. От ``Дисни`` към момента не са коментирали обвиняванията.

Франция е изключително сензитивна към имиджа си в Западна Африка, откакто военните хунти в Мали и Буркина Фасо желаеха напускането на френските войски, ситуирани в региона на Сахел от 2013 година, с цел да се борят с джихадистите.

Въпреки че френските бойци в началото бяха изпратени по искане на Мали, поддръжката за интервенцията по-късно избледня, заради наличието на наемници от съветската военна групировка ``Вагнер``, подхранвайки антифренските настроения в страната.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР